miercuri, 29 octombrie 2014

30 octombrie

Campania e pe sfîrşit. A fost mizerabilă, pentru că a fost parazitată de tot felul de alte lucruri.
Voi vota cu d-l Tăriceanu şi cred că orice om de bun simţ face la fel. E singura variantă onestă în acest moment. Pentru turul doi mai vedem...
Profit să fac şi o afirmaţie dură. NU CRED ÎN CEEA CE SE NUMEŞTE JUSTIŢIE  LA NOI.  E o mare porcărie. Şi pînă ce nu vor mai exista judecători şi procurori intraţi acolo pe pile sau enorme sume de bani, pînă ce nu vor mai exista în CSM indivizi şi individe( titulatura de domni sau doamne e de prisos aici), precum Hăineală, Danileţ, Ghica, dar şi alţii fără coloană vertebrală, pînă nu vor dispărea de la Înalta Curte toţi cei din cele două complete care se tot rotesc, pînă ce nu vor mai exista indivizi ca acea  Camelia Bogdan, ca individul cu naşu în suflet ori alţii intraţi prin tot felul de uşi dubioase, premiaţi astfel pentru servilism ca fostul procuror şi "mare" judecător Şelaru, pînă ce nu se va curăţa parchetul de alde Keveşi, Papici şi toată gaşca, dar şi pînă nu se va face curăţenie apoi pînă jos, la ultima judecătorie, pînă nu va exista o lege care să sancţioneze cu excluderea din sistem a tuturor celor condamnaţi la CEDO pentru cercetare abuzvă, reţinere nejustificată sau soluţii date cu încălcarea vădită a legislaţiei româneşti şi în special a procedurilor şi a dreptului la apărare, nu va crede nimeni în mizeria numită azi justiţie. Şi pînă ce toţi cei care greşesc sau calcă în picioare oameni nu vor plăti din propriul buzunar, tot nu vom crede. Dar ca toate astea să se întîmple va trebui să deschidem ochii cine merge în Parlament. Şi deie domnul să nu mai avem un ministru de justiţie ca cel de acum, poate cel mai slab din ultimii 25 de ani, deşi nu cel mai ticălos, poziţie pentru care pot concura cu şanse egale Valeriu Stoica şi Monica Macovei.
Pînă ce nu vom înţelege că puterea este, de fapt, în mîna noastră, nu ne va fi mai bine şi nici nu se va face dreptate pînă la capăt şi nici pentru toţi. Şi dacă dreptate nu e, nimic nu va fi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu