miercuri, 15 octombrie 2014

15 octombrie

Rar mi-a fost dat să văd atîtea lucruri în mai puţin de două zile.
Prima ar fi ieşirea furibundă a suspendatului. Toţi şi-au dat cu părerea, dar foarte puţini au pus punctul pe I.
Tipul s-a comportat ca o ţaţă, ceea ce face de mult. Mitocănia a fost ceea ce m-a surprins de la bun început şi pe mine, din păcate dintre intelectualii de dreapta (cu sau fără ghilimele) nu a observat-o decît  intelectual autentic şi de mare curaj: Octavian Paler.
Pentru că de la capul în gură la sticla aruncată în mulţime şi de la lipsa de cultură la ţăţismele din ultima vreme tot ce a fost el vreodată e un motiv de jenă pentru orice om cu bunul simţ al celor 7 ani de acasă.
În al doilea rînd m-a impresionat plăcut atitudinea celor doi foşti şefi ai servicilor secrete (SIE), domnii Harnagea şi Meleşcanu, o atitudine responsabilă şi demnă, care te face să te simţi puţin mai liniştit în ţara asta. Ce păcat că ceilalţi foşti şefi nu au avut aceeaşi atitudine!
Am înţeles şi de ce suspendatul şi puplila lui sînt atît de atraşi unul de celălalt. Zicala "Cine se aseamănă se adună" e valabilă. Amîndoi lipsiţi de cultură şi fără bune maniere, amîndoi nişte parveniţi care cred că important e a avea nu a fi, amîndoi însetaţi de putere, două ţaţe care vor sfîrşi prin a-şi arunca vorbe grele unul altuia, dar pînă atunci le aruncă naţiei acesteia, care, din păcate pentru ea, nu reacţionează.
Poate la vot! Cine ştie, poate în loc de Cotroceni, să o vedem pe candidată dînd cu mopul prin alte părţi, unde deţinutele îşi fac singure curăţenie. Candidatura acestei femei e o ruşine pentru România şi sper ca România să fie conştientă de asta!
Zilele viitoare chiar mă voi ocupa de candidaţii cu ceva şanse,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu