joi, 9 iulie 2015

9 iulie

Am văzut ieri un prim ministru al Greciei demn şi o armată de "populari" penibili. S-au ţinut discursuri de tot felul, unele demne de apreciat, altele...
Mulţi dintre domnii din Uniunea Europeană au mentalitate de cămătari. Cît despre Germania, ăstia par să fi uitat că lor li s-au şters datorii deşi au distrus Europa cu două războaie oribile, care au costat continentul milioane de morţi şi dacă ar fi judecat toţi ca ei, ar fi fost lăsaţi să dispară.
Ţi se face greaţă! Care uniune, care solidaritate, care egalitate între ţări ? Cînd au văzut că se sufocă în mica lor uniune de profit s-au prefăcut că o lărgesc şi că vor să-i ajute şi pe alţii. Pe dracu! Au vrut să se ajute doar pe ei, să aibă în uniune ţări de categoria a doua, pieţe de desfacere la îndemînă, forţă de muncă ieftină  şi astfel să-şi retreăiască  visul nebun că şi-au recîştigat coloniile. Grecia le-a spus un NU hotărît! Dacă cei din Balcani am avea suficient curaj i-am da naibi cu ifosele lor şi ne-am face uniunea noastră balcanică, din care ei nu vor înţelege nimic, dar vor avea nevoie de pieţe de desfacere, doar că în alte condiţii. Dar nu va fi aşa! Nici nu ne-ar lăsa s-o facem! Însă Grecia rămîne ceea ce a fost mereu, o ţară superbă, cu o mare cultură la care alţii, nici după trei mii de ani nu pot aspira.
Ţineţi-vă bine, cămătarii trebuie să îşi schimbe mentalitatea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu