luni, 27 iulie 2015

27 iulie

Spuneam că voi reveni cu ce se întîmplă la noi. Nu voiam să le amestec, aşa că m-am oprit ieri deşi eram furioasă. Probabil gîndurile astea vor şoca, dar nu-mi pasă!
1. Domnul Isărescu, pe care m-am străduit ani în şir să-l consider nu doar un bun profesionist, ci şi un bun român, a mai tras o bîtă în speranţele mele! Nu, domnul în cauză nu pare un bun român, doar un om care-şi cunoaşte interesul şi acesta nu e neapărat şi cel al României! Altfel cum se explică anumite poziţii, care par mai degrabă oportuniste? Domnul Isărescu nu a zis nici pîs faţă de codul fiscal, pînă nu l-a respins domnul de la Cotroceni. Nu primise oare ordin ? Atunci a spus însă ceva şocant, tocmai în plin scandal pe soarta Greciei, cică  am fi pregătiţi pentru zona euro. Cu pensii şi salarii de 200-300 de euro ? Şi dacă sîntem pregătiţi pentru euro, cum dracu nu sîntem pentru codul fiscal, care abia ne-ar ajuta ? Pe noi, cei care nu avem veniturile domnului Isărescu. Bănuiesc că pensia şi via de la Drăgăşani, l-ar ajuta să se odihnească, iar pe noi să avem un guvernator ceva mai tînăr şi mai patriot!
2. Ce plictiseală o fi fost pe familia prezidenţială la festivalul de la Salsburg! Doamna s-o fi uitat după toalete, dar domnul după ce s-o fi uitat ?! Că de muzică bună, chiar germană fiind, nici vorbă!
Domnului îi doresc să scadă în sondaje pînă la adevărata valoare, adica undeva între 1 şi 10%, poate se trezesc şi dobitocii care l-au votat, deşi nu cred. Ăia sînt masochişti prin definiţie!
Doamna poate să-şi ia cîţi consultanţi vrea, dacă nu ştie vorba aceea românească (deşi după spusele soţului ea e româncă), în sensul că "doamnă te naşti", adica trebuie să ai un simţ special, iar dacă nu, atunci e bine să încerci să fii decentă şi să faci un pas în spate, pentru a nu plonja în ridicol!
3.Apariţia domnului Dragnea la conducerea PSD ar da fiori oricărui om de bun simţ. Partidul şi-a cam semnat plecarea în opoziţie, insul în cauză avînd grijă să sacrifice guvernul pentru a se spăla el de dosare. Şi nu mă refer la cel cu referendumul, ci la cele care urmau să vină. Codruţa tace, în completul de la Înalta Curte va fi cineva din trinom, aşa că pun pariu de o înţelegere cu Cotroceniul ca să-i predea frustratului guvernul. Şi cine mai ştie ce, în afară de casă de lux şi de triplarea salariului. Ca orice parvenit, individul nu poate depăşi statutul de primar, cum nici Dragnea pe cel de şef de judeţ. Aşa că, "cine se aseamănă se adună!" Doamne apără-ne că nu sîntem capabili să ne apărăm singuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu