marți, 26 februarie 2013

27 februarie - un material de la Ambasada Cubei la Bucuresti

CONVOCAREA CELUI DE-AL IX-LEA COLOCVIU INTERNAŢIONAL PENTRU ELIBERAREA CELOR CINCI

HOLGUIN, 13-16 NOIEMBRIE 2013

Cel de-al IX-lea Colocviu Internaţional pentru Libertatea Celor Cinci şi contra Terorismului va întruni prieteni din zeci de ţări, la Holguin, între 13 – 16 noiembrie 2013, după cum a anunţat Amaury  Torno, delegatul provincial al Institutului Cubanez de Prietenie cu Popoarele (ICAP), dând publicităţii convocarea la un miting care a avut loc în locul simbolic Loma de la Cruz, ca parte din zilele ”Cinci pentru Cinci”, în care zeci de tineri au cerut să se pună capăt injustiţiei.

Purtând drapele cubaneze şi ale federaţiilor studenţeşti (FEU) şi din învăţământul mediu (FEEM), precum şi pancarte şi afişe alegorice ale bătăliei pe care o poartă poporul Insulei de peste 14 ani, tinerii au făcut un marş de la parcul copiilor până la locul mitingului unde se aflau instructorii de arte împreună cu Brigada  Jose Marti.

În convocarea la colocviul de solidaritate pentru eliberarea lui Gerardo Hernandez Nordelo, Ramon Labanino Salazar, Antonio Guerrero Rodriguez şi Fernando Gonzalez Llort şi întoarcerea în Patrie, împreună cu ei, a lui Rene Gonzalez Sehwerert, care se află în libertate supravegheată, Torno Gonzalez a subliniat necesitatea de a intensifica acţiunile de informare şi explicare a cazului pe teritoriul  american.

Dominicana Roxana Martina Gomez, studentă la Şcoala Latinoamericană de Medicină (ELAM), a subliniat  rolul pe care poate şi trebuie să-l joace mişcarea internaţională de tineret pentru a sprijini cazul Celor Cinci antiterorişti cubanezi: profesionişti care aşa cum îşi iubesc poporul propriu, îl apără de  asasinatele organizate de grupuri care operează pe teritoriul ţării vecine.

Josefina Sanchez Bazan, componentă a Comitetului Internaţional pentru Eliberarea Celor Cinci,  a adus o actualizare a cazului şi a vorbit despre cum se întăreşte mişcarea în Statele Unite, ca rezultat al muncii intense pe care o desfăşoară Comitetul Naţional şi Alicia Jrapk personal.

Ea a  anunţat că între 31 mai şi 4 iunie se va desfăşura un miting important la Washington care cuprinde şi un marş în faţa Casei Albe, cu participarea intelectualilor şi a altor personalităţi. Sperăm să fie o mobilizare  serioasă, pentru că este singura modalitate de a pune capăt injustiţiei care se comite contra Celor Cinci de aproape 15 ani. În timpul zilelor Cinci pentru Cinci de marţea aceasta, în multe părţi ale lumii au avut loc acţiuni similare în care s-au înmulţit cererile către preşedintele Barack Obama să pună odată capăt injustiţiei pe care  o comite guvernul său contra lui Gerardo, Ramon, Fernando, Antonio, Rene şi familiile lor.

Ambasada Cubei la Bucureşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu