joi, 9 iunie 2011

9 iunie 2011 - cu "găteli" simple


E o modă ca toată lumea să dea reţete. Fie de mîncare sănătoasă, fie, de slăbit, fie reţete străine, cu ingrediente străine, adesea neexplicate.
Probabil că nu sîntem foarte sănătoşi pentru că nu mîncăm simplu.
De exemplu, în perioada asta a apărut mazărea şi zarzavaturile .
Cum le găteşti simplu ?
De exemplu, pui 2 linguri de ulei într-o cratiţă, apoi o ceapă mică, tăiată  mărunt, cînd se înmoaie adaugi un borcan boabe de mazăre şi pui apă cît să o acopere. Cînd începe să fiarbă adaugi doi morcovi noi, tăiaţi rondele cam de 1 cm grosime şi, dacă vrei, cîţiva cartofi noi, mai mici. Cînd apa aproape a scăzut adaugi pătrunjel tocat fin. sare şi piper după gust, pui capacul şi stingi focul. Poţi adăuga alături piept de pui la grătar sau ficat.
Se poate şi fără cartofi.

Dar mazărea se poate găti şi cu orez. Tai o ceapă şi cîteva felii de ardei, le căleşti în ulei, adaugi două măsuri (ex. pahar) de mazăre şi unul de orez, adaugi două măsuri de apă şi laşi la fietr. Adaugi curry sau şofran, sare şi la sfîrşit pătrunjel tocat. Pui totul într-o formă unsă cu unt, o laşi să stea cîteva minute, apoi o întorci peplatou. O poţi servi doar aşa, sau alături de chiftele sau friptură.
 Destul de ieftin, de rapid şi de sănătos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu