duminică, 25 noiembrie 2012

26 nov.

Vreau şi eu cartea lui Adrian Năstase! Sper ca Antenele ori Jurnalul Naţional să ne spună cum o putem găsi!
Şi mai ales mă bucur că Adrian Năstase ştie, în ciuda amărăciunilor de tot felul, că libertatea adevărată şi poate singura, e cea interioară. Mai ales cînd ai atîtea de spus!
Dar să încep să îmi ţin promisiunea.
Manual de supravieţuire în aceşti ani grei.
Voi considera suma de 500 de lei venit pentru pensionari, pentru că nu cred că cei care lucrează primsec atît de puţin, nici măcar la ţară. Mă voi referi peste tot la o singură persoană cu acest venit.Ştiu şi că pensii mai mici există, dar există şi ajutoare pe care, cu excepţia celor pentru căldură, nu le voi lua în considerare.
Căldura: se plăteşte din noiembrie pînă în aprilie şi în general, la cîştigul ăsta, e parţial subvenţionată. Mai există şi situaţii în care căldura se plăteşte tot anul, urmînd să se facă regularizări în timpul cît funcţionează şi atunci costurile par mai mici. În caz că nu se plăteşte tot anul, se poate pune deoparte 20-30 lei lunar pentru prioadele mai grele. Acolo unde există posibilitatea de a închide caloriferul problena e mai simplă, se complică însă acolo unde merge tot timpul, ori trebuie ori nu, chiar şi toamna sau primăvara, cînd afară sînt peste 20grade.Chiar şi aşa, de la oraş la oraş căldura vine subvenţionată şi nu cred că poate costa, în perioada cea mai dificilă, mai mult 150 lei. E mult, dar dacă se plăteşte tot anul ori dacă se pune ceva pentru zile grele merge. Nu mă refer la excepţii, de tip oraşul Brad!
Deci, considerînd cea mai grea lună de iarnă, pentru o persoană avînd un apartament de 1 cameră să zicem că se plăteşte, cu toate că s-a beneficiat de subvenţie, 150 lei. În acest caz ne rămîn 350 lei pentru celelalte.
Dar despre alte cheltuieli, mîine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu