luni, 12 noiembrie 2012

13 nov.

Ieri se vorbea despre atentat la democraţie. Cel mai mare atentat la democraţie e halul în care e adusă justiţia. Şi nu pare să-i impresioneze tocmai pe cei care ne cer votul. Dimpotrivă, au făcut din justiţie un fetiş, un fel de Sfînta Sfintelor la care să te închini, uitînd că şi acolo sînt oameni, dintre care destui proşti şi foarte mulţi corupţi ori numai coruptibili.
Singura minte lucidă pare Adrian Năstase. Poate asta îi e misiunea, să vadă de acolo ceea ce mulţi nu văd! Dar nu e suficient doar atît.
Şi fiindcă veni vorba, faptul că în cazul Năstase nu s-a dat încă o motivare a sentinţei după 4 luni nu pare s-o îngrozească nici măcar pe doamna ministru.
Lipsa de personal nu e o scuză cînd e vorba de cauze penale! Cazul Năstase e cel mai vizibil pentru că e politic, dar prin el se exprimă o realitate, că domnilor care ar trebui să facă dreptate nu le pasă de viaţa şi de libertatea oamenilor! Ar trebui să faceţi tot ce puteţi ca astfel de situaţii, care la nivel de ţată sînt cu miile, să nu mai existe. Dumneavoastră, doamnă ministru! Şi presa la fel!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu