marți, 25 iunie 2013

26 iunie

Revin asupra accidentului din Muntenegru. Într-adevăr, salvatoare solidaritatea oamenilor, dar şi mîna divinităţii : ploaia, alpiniştii, faptul că unul era medic, totul a ajutat mult. Nu sînt de acord cu Mircea Badea că Dumnezeu ne-ar salva doar pe unii. Credinţa noastră ne salvează, ori poate că sfîrşitul într-un anume moment se explică şi el cumva. Şi dacă nici într-o astfel de întîmplare nu vedem un miracol...
Ceea ce m-a enervat rău a fost tot corul isteric, care în loc să scoată în evidenţă reacţia corectă a autorităţilor noastre, - în 48 de ore oamenii şi sicrie au fost acasă!- au găsit să critice şi să se lege ba de ziua de doliu, ba de prezenţa domnului Corlăţean la spital, ba că nu s-au dat destule informaţii...
În cazul de faţă poate fi vorba ori de prostie, ori de rea credinţă!
Iar dacă pe anumiţi politicieni pot să-i suspectez de prostie, pe ziariştii isterici îi suspectez de rea credinţă şi de lipsă de profesionalism, Pentru că nu pot numi altfel dezinformarea. Singurul la care nu mă aşteptam să se alăture acestui cor e domnul Rareş Bogdan, despre care începusem să-mi fac o părere bună.
De altfel Antena 3 a fost singura care s-a deplasat acolo cu o întreagă echipă şi a relatat corect şi fără să încerce să înfrumuseţeze lucrurile, dar şi fără acuzaţii nefondate. Ei şi-au luat informaţiile singuri!
Cei care nu au înţeles că instituţiile, cînd au de ales între informaţii şi acţiunea pentru oameni, mai ales cînd informaţiile nu sînt foarte sigure aleg acţiunea, e treaba lor! Şi cînd nu admit că într-o duminică de Rusalii, în care fiecare e liber, chiar şi primul ministru, nu trebuie neapărat să ştii despre un autocar de excursionişti, deci viaţă privată a unora, în următoarele 10 minute, e tot treaba lor! Obama a ştiut pentru că era vorba de atentate ori de un ciclon. Aşa că nu mai comparaţi ce nu merge! Ori faceţi-o, dar noi o să vedem!
Încă odată se dovedeşte că oamenii au avut dreptate să iasă în stradă pentru doctorul Arafat şi pentru a sa creaţie aproape "militarizată", extrem de eficientă în a salva vieţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu