marți, 2 octombrie 2012

V, 28 sept.



 Printre oraşele vizitate vara asta a fost şi Constanţa. Mare tristeţe. Oraş murdar, deşi se face totuşi curăţenie, cu mulţi maidanezi, clădiri în ruină şi aer oboist. Nu aşa se atrag turiştii, domnule Mazăre! Nu sînt importante doar scălămbăielile!
Cazinoul e jalnic, iar domnul Mazăre vrea să-l vîndă. Eu sînt sigură că tot românul care a fost la mareîn ultima jumătate de secol îi dă domnului în cauză 2 euro pe SMS ca să-l salveze şi să nu înstrăinăm pînă şi amintirea vacaţelor. Dacă ne-ar cere un mic efort! Poate îl ajută domnul Radu Tudor, pe care nu pare să-l doară ca pe mine ce se întîmplă cu oraşul lui natal. Să inventeze ceva şi îl asugur că nu trebuie să se dezbrace pentru asta!
Mai e ceva, străduţa aceea minunată de la Casa cu lei pînă ma malul mării, ar putea fi o bijuteire, dacă ar fi restaurată. Din păcate e în paragină, la fel şi hotelul la care a tras şi Eminescu şi să nu-mi spuneţi că nu se poate face nimic!Cine ne împiedică să dăm o lege prin care să hotărîm că acele clădiri de patrimoniu care au fost revendicate şi sînt lăsate  apoi să se degradeze vor fi trecute în proprietatea statului în schimbul unor sume decente, dar nu exaagerate, de exemplu între 70.000 şi 500.000 de euro. Nu spuneţi că e puţin pentru că nu e adevărat. Mai ales dacă s-ar adăuga că, în caz de refuz şi dacă se continuă abandonul, proprietarul ar plăti o amendă substanţială, 10.000 lei noi de exemplu, în fiecare an!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu