miercuri, 3 august 2011

4 august


Ghiveci de legume  (reţeta seamănă cu viaţa noastră)
2-3 linguri de ulei, o ceapă potrivită, un ardei, un morcov mai mare, se călesc puţin apoi se adaugă o mînă de fasole verde, cîteva bucheţele de conopidă (se poate şi fără), un dovlecel, o vînătă cubuleţe, 2-3 cartof rondele.. Se pune apă şi cînd s-au înmuiat, se potriveşte de sare piper şi pătrunjel, apoi se adaugă deasupra 4-5 roşii (în funcţie de mărime)şi se dă la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveşte cu pătrunjel proaspăt şi, cine preferă, poate adăuga iaurt.

Salată exotică (iar asta cu visul nostru)
1/4 dintr-o varză potrivită se taie fideluţă şi se sărează.
Se taie cubuleţe un măr acrisor, apoi se stropeşte cu lămîie ca să nu oxideze.
Se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici o jumătate de morcov.
Se taie triunghiuri 2-3 felii de ananas (proaspăt sau din compot), dacă sînt gata tăiate, se pun la scurs cam 2 linguri.
Se scurg 4-5 linguri de porumb din conservă.
O lingură de stafide
Se amestecă ingredientele, se adaugă lămîie şi fulgi de cocos(cam 2 linguri) şi se lasă să stea o 1/2 h la rece înainte de a o servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu