duminică, 21 august 2011

18 august


Ce mîncăm dimineaţa în aceste zile de vară ? Mulţi nimic, alţii ce apucă, în grabă, chestie profund nesănătoasă. Prin alte părţi se mănîncă fructe, tocmai pentru că ele sînt mai indicate dimineaţa. Atunci ce ar fi să încercăm şi noi nişte reţete uşoare ?

Reţeta 1

Într-un bol de sticlă tăiaţi în cuburi cam de 2 cm, cam 250 gr pepene roşu, fără sîmburi, adăugaţi cîteva felii foarte subţiri de jambon, 50 gr şi presăraţi deasupra cam 25 gr brînză cu mucegai. Şi poftă bună!

Reţeta 2

Tăiaţi un pepene galben în două, cu o tăietură în zig-zag, pentru că e mai estetic. Curăţaţi de seminţe şi apoi scoateţi miezul cu un instrument special, care seamănă cu cel de îngheţată, dar e mult mai mic. Puneţi jumătate din bilele obţinute astfel într-un castron şi restul împreună cu pepenele păstraţi-le pentru reţeta 3
Bilele din castron se vor amesteca cu grijă cu şuncă de Praga sau prosciutto, tăiate cubuleţe şi cu bucăţi de caşcaval. Dacă aveţi caşcaval afumat e şi mai bine. Gata salata!

Reţeta 3

În tr-un vas tăiaţi felii cîteva piersici, cîteva prune, bilele de pepene, boabe de struguri, o mînă de afine spălate şi scurse bine, un măr tăiat în felii subţiri (şi trecut prin zeamă de lămîie ca să nu oxideze), o pară, alte fructe după preferinţă. Amestecaţi totul, puneţi un plic de zahăr vanilat şi, după, renunţaţi la alcool, nu e absolut necesar, dar salata e mai bună.
Puneţi compoziţia în jumătăţile de pepene şi lăsaţi la rece 20 min. Cînd o serviţi, puneţi alături şi un mic bol cu frişcă pentru cine doreşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu