joi, 11 august 2011

11 august


Supă de mere:
4 - 5 mere, în funcţie de mărime, dar să fie făinoase şi, dacă se poate, acrişoare, se curăţă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă puţină, pentru 10 minute.
Pînă atunci se taie o ceapă mică foarte fin, iar în perioada cînd este, praz, cam o cucată de 2-3 cm din partea albă, se pune cu 3 linguri de ulei să se înmoaie. Se adaugă apoi 2 linguri făină se mestecă şi nu se lasă să se prăjească. se adaugă încet cam 1 l apă, aşa ca să nu se formeze cocoloase. Apoi, după ce au fiert merele se scurge apa în supă , iar din mere se face un pireu. Se adaugă şi ele în oală, se potriveşte de sare şi, în funcţie de cît de dulci sînt fructele, se adaugă 1-2 linguri de zahăr şi la sfîrzit o linguritî de prag de scorţişoară. Se mai dă un clocot, apoi se tragea la o parte şi i se pune capac.
Se serveşte cu iaurt cremos, sau smîntînă şi crutoane de pîine părjită.
Obs. - la 5 mere potrivite, cantitatea de lichid trebuie să fie cam 1,5 - 2 l , în funcţie de preferinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu