Ce ar fi să ne gîndim şi la o prăjitură. E o reţetă dintr-un caiet mai vechi, o reţetă de altădată.
Tort punch
15 gălbenuşuri se amestecă bine cu 15 linguri de zahăr şi cu albuşurile bătute spumă. Se adaugă 15 linguri rase de făină şi se pun 2/3 din cantitate într-o tavă. Se coace pandişpanul, iar cînd s-a răcit se taie în două. Se coace apoi şi cantitatea rămasă. După ce s-a răcit se înmoaie într-un amestec din 100 ml rom, 50 ml sirop de zmeură şi 1 plic zahăr vanilat. Acest blat se aşează între celelalte 2 şi se lasă să stea puţin. Între timp se prepară o glazură de rom şi se glasează tortul.
Glazura: în funcţie de cantitatea necesitată pentru glasare se freacă zahăr pudră cu rom pînă se albeşte.( în cazul de faţă, cam 200-250 gr zahăr se freacă bine cu 5-7 linguri de rom. Dacă e prea puţin rom se adaugă cîte puţin.)
* pentru cine nu se pricepe la glazuri, se poate opri la una clasică, la fel de potrivită, cea de ciocolată (cacao) şi anme, 150 gr zahăr, 2 linguri cacao, 5 linguri apă, unt cît o nucă. Se fiebe totul pînă se îngroaşă, mestecînd ca să nu se prindă. Se toarnă caldă şi repede peste tort.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu