Perioada căpşunelor
La fel ca şi cireşele, căpşunelor. De preferat să fie mîncate în stare naturală. Mai ales cireşele! Cît despre căpşune, dacă nu vrem spuma de fructe ( un albuş, 3 linguri zahăr, 3 linguri fruct, totul mixat pînă devine o spumă), atunci vă sugerez un alt desert mult mai uşor şi de preferat în tilele de vară:
300 gr iaurt se mixează cu 200 gr căpşune, apoi cu 250 mu frişcă, din care reţineţi 2-3 linguri pentru decor. Pe fundul unei cupe de îngheţată sau a unui bol puneţi 2-3 linguri de fulgi de porumb sau altfel de fulgi de cereale, apoi puneţi cam 2/3 spuma obţinută şi puneţi totul la rece pentru 20 min. Din cantitatea de mai sus, în funcţie de mărimea cupelor, ar trebui să se obţină cam 5 porţii. Înainte de a servi, décoraţi cu puţină frişcă 2 fructe întregi şi cîteva frunzuliţe de mentă.
- reţeta se poate face şi cu alte fructe: zmeură, agrişe, fragi, mure, afine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu