miercuri, 22 iunie 2011

16 iunie

Perioada căpşunelor
La fel ca şi cireşele, căpşunelor. De preferat să fie mîncate în stare naturală. Mai ales cireşele! Cît despre căpşune, dacă nu vrem spuma de fructe ( un albuş, 3 linguri zahăr, 3 linguri fruct, totul mixat pînă devine o spumă), atunci vă sugerez un alt desert mult mai uşor şi de preferat în tilele de vară:
300 gr iaurt se mixează cu 200 gr căpşune, apoi cu 250 mu frişcă, din care reţineţi 2-3 linguri pentru decor. Pe fundul unei cupe de îngheţată sau a unui bol puneţi 2-3 linguri de fulgi de porumb sau altfel de fulgi de cereale, apoi puneţi cam 2/3 spuma obţinută şi puneţi totul la rece pentru 20 min. Din cantitatea de mai sus, în funcţie de mărimea cupelor, ar trebui să se obţină cam 5 porţii. Înainte de a servi, décoraţi cu puţină frişcă 2 fructe întregi şi cîteva frunzuliţe de mentă.
- reţeta se poate face şi cu alte fructe: zmeură, agrişe, fragi, mure, afine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu